14/7/12

Απόβαση Χάνδακα 976 μ.Χ.

Στις 30 Ιουνίου στον σύλλογο μας πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη μάχη. Η απόβαση των Βυζαντινών στον Χάνδακα το 976 μ.Χ. 

3 παίκτες σε κάθε πλευρά.
Οι Πάκος Γ., Μηλιωρίτσας Ν. (με Andalusian) και Κανελλόπουλος Δ. (Early North African Dynasties) από την πλευρά των Αράβων και Σεϊντής Ι. (Russ), Βογιατζής Α. και Παπαδόπουλος Η. (Nikephorian Byzantines) από την πλευρά των Βυζαντινών. 
Οι συμμετέχοντες
Οι Βυζαντινοί αποβιβάστηκαν μεν, αργά δε. Συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά ο Βογιατζής Ανδρέας αποβίβασε ολόκληρο το τμήμα του Βυζαντινού του στρατού και άρχισε τις αψημαχίες με τον Πάκο Γιώργο ο όποιος βρισκόταν απέναντι του με τους Άραβες του.Στο κέντρο ο Ιωάννης Σεϊντής αποβίβασε και αυτός γρήγορα τους Russ του και βάδισε αργά απέναντι στους Άραβες του Νίκου Μηλιωρίτσα οι οποίοι περίμεναν πάνω σε 2 λόφους στο κέντρο του πεδίου μπροστά από την πόλη του Χάνδακα. Στο δεξί άκρο ο Παπαδόπουλος Ηλίας αντιμετώπιζε προβλήματα με την απόβαση καθώς καθυστερούσε έντονα και ταυτόχρονα με την πίεση των Αφρικανών του Δημήτρη Κανελλόπουλου τα πράγματα γινόντουσαν ακόμα πιο δύσκολα για τους Βυζαντινούς. 

 
Οι Βυζαντινοί σε πίεση
Ώς αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να συντριβεί η αριστερή πλευρά των Βυζαντινών, ύστερα από σκλήρη μάχη είναι η αλήθεια, στο κέντρο να υπάρξουν απλώς αψημαχίες και καθυστέρηση με ελαφρά στοιχεία Αράβων εναντίων των βαρέων θωρακισμένων και οπλισμένων Russ και τέλος στην δεξιά πλευρά η κατάκτηση και παραμονή στα χέρια των Αράβων 3 σημαντικών εδαφικών στοιχείων, αν και με πολλές απώλειες. 

Οι νικητές Άραβες

Ώς αποτέλεσμα ήρθε η νίκη των Αράβων και η συγκράτηση του Βυζαντινού στρατού στις παράκτιες περιοχές του Χάνδακα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου