23/10/12

NAVAL THUNDER AAR

NAVAL THUNDER AAR 


Ώρα: 10.30
Μασσαλία – Ναυτική Διοίκηση Μεσογείου
Επείγον Σήμα: ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΘΩΡΗΚΤΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ ΤΟΡΠΙΛΟΒΟΛΩΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΤΙΑ / ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΝΗΟΠΟΜΠΗ!

Ωρα:10.45
Η 1η Μοίρα Βαρέων καταδρομικών της Ανταντ αποτελούμενη από ένα γαλλικό (G class) και τρία βρετανικά (LION-INDEFATIGABLE-AUSTRALIA) και με τη συνοδεία στολίσκων γαλλικών αντιτορπιλικών λαμβάνει το σήμα. Οι Rear Admirals John Mathiou και  Jean Fashoulas, έχοντας εμπιστοσύνη στην ποιότητα των πλοίων και του προσωπικού τους, είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι μπορούν να καταστρέψουν τον γερμανικό στόλο και να διακριθούν!

AUSTRALIA

INDEFATIGABLE

LION


Την ίδια ώρα ο der Kommodore Von Kouroupen μέσα από τη θωρακισμένη γέφυρα του θωρηκτού OSTFRIESLAND είχε άλλα σχέδια. Τα πλοία του, OSTFRIESLAND και RHEINLAND, υπερείχαν σε θωράκιση! Η γερμανική μηχανική θα ήταν για μια ακόμα φορά αντάξια της φήμης της! Επιθεώρησε με τα κιάλια τη διάταξη της αρμάδας του και με ικανοποίηση είδε ότι το σχέδιο του μπορούσε να πετύχει. Έχοντας ως δόλωμα τα δύο θωρηκτά μπορούσε να παρασύρει  τα αγγλογαλλικά καταδρομικά σε μια καλά οργανωμένη παγίδα. Θα απασχολήσει με πυρά τον εχθρικό στόλο και την ίδια στιγμή οι ομάδες των αντιτορπιλικών και των τορπιλοβόλων θα επιτεθούν υπό μορφή ‘’λαβίδας’’, εκμεταλλευόμενα την ταχύτητα και τo πλήθος των τορπιλών τους.

OSTFRIESLAND

RHEINLAND

Ώρα 11.00
Νότια της Μάλτας: Οι δύο στόλοι βρίσκονται πλέον σε οπτική επαφή ο ένας από τον άλλο! Ο  αγγλογαλλικός στόλος υπερτερεί σε διαμέτρημα πυροβόλων και ξεκινά πρώτος τα πυρά. Μία βολή του  LION στο OSTFRIESLAND έχει ως αποτέλεσμα να πάρει σοβαρή κλίση και να αρχίσει εισροή υδάτων! Η ζημιά στο γερμανικό πλοίο ήταν τόσο σοβαρή που οδήγησε στην ακινητοποίηση του λίγη ώρα αργότερα. Παρ` όλα αυτά συνέχισε να βάλει και να αντέχει στα πυρά των αντίπαλων πλοίων σε αξιοθαύμαστο βαθμό! Η βολή αυτή του LION ήταν και η μοναδική βολή σε αντίστοιχου μεγέθους αντίπαλο πλοίο! Στο σημείο αυτό το σχέδιο του Von Koupoupen μπήκε σε εφαρμογή και η ναυμαχία ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο μέρη, που όμως διαδραματίζονταν  ταυτόχρονα.
Στο πρώτο, τα γερμανικά αντιτορπιλικά και τα αυστριακά τορπιλοβόλα αντιμετώπισαν τα καταδρομικά G class LION και τα αντιτορπιλικά που τα συνόδευαν. Οι αγέλες αυτές κινήθηκαν ανεξάρτητα και παρά τις απώλειες που είχαν, κατάφεραν να βυθίσουν με τορπίλες το LION (συνολικά εκτοξεύτηκαν 40-45 τορπίλες εκ των οποίων 10-12 βρήκαν στόχο)! Στη συνέχεια όμως υποχώρησαν λόγω απωλειών και πεσμένου ηθικού.
Στο δεύτερο, τα INDEFATIGABLE και AUSTRALIA πήραν εντολή, να επικεντρώσουν τα πυρά τους στο OSTFRIESLAND, εκμεταλλευόμενα τη μείωση ταχύτητας και τις ζημιές αυτού, να διασταυρώσουν το Τ και να το βυθίσουν! Η εντολή πραγματοποιήθηκε με ευκολία κατά τα 2/3 αυτής. Οι άγγλοι όμως υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο! Παρά τα συνεχή επιτυχημένα χτυπήματα η θωράκιση του γερμανικού πλοίου ήταν αδιάτρητη!! Φωτιές ή άλλες εισροές υδάτων αντιμετωπίστηκαν άμεσα! Το RHEINLAND είχε μικρή συμμετοχή στη ναυμαχία καθώς περιορίστηκε πίσω από το OSTFRIESLAND. Οι ζημιές στα δύο αγγλικά πλοία ήταν αρκετές αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις έμπειρες ομάδες επιστασίας βλαβών.

CLAYMORE 


Ώρα: 14.00
Η βύθιση του LION δεν έφερε ουσιαστικό τακτικό αποτέλεσμα καθώς θυσιάστηκε το μεγαλύτερο τμήμα του γερμανικού στόλου για να πραγματοποιηθεί. Το γαλλικό καταδρομικό γύρισε τα πυρά του και έδωσε τη χαριστική βολή στο OSTFRIESLAND που άμεσα βυθίστηκε. Στο σημείο αυτό ο Γερμανός Διοικητής διέταξε υποχώρηση. Οι αγγλογάλλοι δεν καταδίωξαν και επικεντρώθηκαν στην περισυλλογή των  τραυματιών. 


1 σχόλιο:

  1. Αθάνατα αυτά τα γερμανικά θωρηκτά! έχασα τον λογαριασμό από τις βολές που δέχονταν αλλά χωρίς αποτέλεσμα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή